Panduan SMS

Mendaftar sebagai sebagai Super Dealer
Untuk mendaftar sebagai SUPER DEALER, anda perlu bank in/transfer RM50 ke:

Account details:
Baharuddin bin Mutalib

1. Maybank: 5520 2260 0851

2. CIMB: 0204 0000 7801 06

Masukkan email chedintopup@yahoo.com jika menggunakan internet banking/online transfer
Selepas bank in, sms:-

SMS: reg.superdealer.nama.nohp.jenis bank, jumlah, tarikh dan masa - hantar ke 0134910012
Cth: reg.superdealer.Ali bin Abu.019xxxxxxx.mbb/cimb,RM50,25.10.12,11:45am

Jika anda masukkan wang lebih dari RM50, bakinya akan dimasukkan sebagai modal

Mendaftar sebagai sebagai Super Dealer Premium
2 pilihan untuk mendaftar sebagai SUPER DEALER PREMIUM,
- daftar guna nombor simkad yang diberi, yuran rm100
- daftar guna nombor sendiri, yuran rm150

 anda perlu bank in/transfer RM150 @ RM100 ke:

Account details:
Baharuddin bin Mutalib

1. Maybank: 5520 2260 0851

2. CIMB: 0204 0000 7801 06

Masukkan email chedintopup@yahoo.com jika menggunakan internet banking/online transfer
Selepas bank in, sms:-

SMS: reg.sdpremium.nama.nohp.jenis bank, jumlah, tarikh dan masa - hantar ke 0134910012
Cth: reg.sdpremium.Ali bin Abu.019xxxxxxx.mbb/cimb,RM150 @ RM100,25.10.12,11:45am



Hantar satu lagi sms ke 013-4910012 maklumat seperti nama penuh, no ic/mykad dan alamat lengkap untuk penghantaran dan pengaktifan simkad

Jika anda masukkan wang lebih dari RM150 @ RM100 bakinya akan dimasukkan sebagai modal

Mendaftar sebagai sebagai Dealer
Untuk mendaftar sebagai DEALER, anda perlu bank in/transfer RM20 ke:

Account details:
Baharuddin bin Mutalib

1. Maybank: 5520 2260 0851

2. CIMB: 0204 0000 7801 06

Masukkan email chedintopup@yahoo.com jika menggunakan internet banking/online transfer
Selepas bank in, sms:-

SMS: reg.dealer.nama.nohp.jenis bank, jumlah, tarikh dan masa - hantar ke 0134910012
Cth: reg.dealer.Ali bin Abu.019xxxxxxx.mbb/cimb,RM20,25.10.12,11:45am

Jika anda masukkan wang lebih dari RM20, bakinya akan dimasukkan sebagai modal

Mendaftar sebagai Ejen
Untuk mendaftar sebagai EJEN, anda perlu bank in/transfer RM10 ke:


Account details:

Baharuddin bin Mutalib



1. Maybank: 5520 2260 0851



2. CIMB: 0204 0000 7801 06

Masukkan email chedintopup@yahoo.com jika menggunakan internet banking/online transfer

Selepas bank in, sms:-



SMS: reg.ejen.nama.nohp.jenis bank, jumlah, tarikh dan masa - hantar ke 0134910012
Cth: reg.ejen.Ali bin Abu.019xxxxxxx.mbb/cimb,RM10,25.10.12,11:45am


Jika anda masukkan wang lebih dari RM10, bakinya akan dimasukkan sebagai modal



Daftar Downline/Ejen ( utk Dealer/Super Dealer/Super Dealer Premium)
Daftar ejen perlu dilakukan melalui webserver

1. Login web http://http://reload.dyndns.org:8009/dealer

2. Klik register agent

3. Masukkan nama & no hp ejen yang nak daftar ( no hp mesti bermula dengan 601.... )



Cara tetapkan komisne untuk ejen

1. Login web http://reload.dyndns.org:8009/dealer

2. Klik dealer info > klik view di bahagian diskaun > klik edit di bahagian diskaun template

3. Selepas edit... pastikan anda klik Apply Update (Diskaun Template) to all Agent

Edit diskaun ini perlu buat sekali saja... setiap kali ada ejen yang didaftar, mereka akan dapat diskaun seperti yang telah diedit

Untuk Super Dealer Premium yang daftar selepas 7/3/2015

Login web http://www.68topup.com/dealer
Langkah sama seperti di atas, cuma web yang berbeza

Menjual Topup
No hp.kodnilai

Contoh topup celcom RM10
019xxxxxxx.c10 - hantar ke server

Maxis RM30
012xxxxxxx.m30 - hantar ke server

Digi RM10
016xxxxxxx.d10 - hantar ke server

Untuk digi RM5, kod ialah dp5
016xxxxxxx.dp5

Bagi penduduk Sabah, kod digi ialah DSB
016xxxxxxx.dsb10

Tunetalk RM10
010xxxxxxx.t10 - hantar ke server

Umobile RM10
015xxxxxxx.u10 - hantar ke server

Topup Berganda
Celcom RM5, Maxis RM10 dan digi RM30
Nohp.c5;nohp.m10;nohp.D30
013xxxxxxx.c5;012xxxxxxx.m10;016xxxxxxx.D30 - hantar ke server


Semak baki
BAL & hantar ke server

Tranfer modal ke downline/ejen
TTnohp.jumlah
Contoh tranfer RM150
TT013xxxxxxx.150 & hantar ke server

Check Topup Pelanggan
check<jarak>no hp pelanggan & hantar ke server
Contoh: check 017xxxxxxx

Tambah modal
- lihat senarai bank, no. akaun dan cara sms di bahagian Tambah Modal

16 comments:

  1. Kat main page kata free jd DEALER.. tp kat sini kena byr pulak.. mn satu ni?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. nak try?, emel nombor tlefon kamu d emel sya, jacksonjack@yahoo.com , jgn risau..

      Delete
  3. kalo ragu2, boleh cuba y RM 10 sbg ajen...x rugi pon...sy da buat bisness topup ni sejak belajar..mmg membentu... :)

    ReplyDelete
  4. kalau dealer tu no.mane gune?

    ReplyDelete
  5. maaf silap,server?

    ReplyDelete
  6. betul2 menjadi, tq ya 4 ur help. skg saya dah jadi ejen reload.

    ReplyDelete
  7. Sekiranya Double topup mcmmna plk?

    ReplyDelete
  8. untuk super dealer premium page depan tulis Rm80 percuma tone excel..
    kat sini tulis Rm100.. nak bayar berapa ni? sim kad percuma tone excel tu ada lg tak?
    hubungi sya ye 0186603267

    ReplyDelete
  9. boleh tunjukkan cara nak tupup maxis cth..rm5 macamane...??
    saya boleh dapatkan reload no.ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. contoh: 012xxxxxxx.c5

      hantar ke salah satu server

      Delete